Rólunk
Home » Rólunk

Ismét a hagyományos ételekkel várja vendégeit a Sugovica Halászcsárda

unnamed (3)

Két fiatal házaspár vállalta fel, hogy újra megnyitja a Sugovica Halászcsárdát, amely Kecskemét különleges étterme, hiszen kitűnő halételekkel várta egykor és várja újra a vendégeket. A hagyományos vendéglátásra, az ételek kiváló minőségére garancia a halászcsárdát 26 évvel ezelőtt megnyitó Pápics János, aki mintegy menedzserként segíti a fiatalokat. További garanciát jelent, hogy fia lett az újra megnyitott halászcsárda séfje.

-Mi valódi gazdái leszünk az étteremnek, mert a munka nagy részét mi végezzük, a vendégek velünk találkoznak – mondta Malagurski Martin, aki feleségével Malagurski-Máté Klaudiával, valamint barátjával, Szabó Dáviddal és feleségével, Szabó Noémival üzemeltetik a halászcsárdát.

Martin hangsúlyozta, hogy biztosak abban, hogy a két házaspár jól tud együtt dolgozni, mert hasonlóan gondolkodnak a vendéglátásról.

-Az árubeszerzéstől kezdve a főzésen át a vendégfogadásig mindenre odafigyelünk, mert bízunk abban, hogy minden vendég elégedetten fog távozni a kitűnően elkészített és jóízűen elfogyasztott ebéd vagy vacsora után – avatott be a vendéglátásról vallott filozófiájukba Szabó Dávid.

A Sugovica Halászcsárdát 26 évvel ezelőtt megnyitó, a kecskemétiek és a környékbeliek által kedvelt éttermet üzemeltető Pápics Jánost többen kérték, hogy ő nyissa meg ismét az éttermet. Ő azonban már nem akarta a teljes embert kívánó, egész napos odafigyelést megkövetelő vendéglátóhelyet üzemeltetni.

-Az unokáimmal többet akarok foglalkozni, így nem tudnék állandóan a halászcsárdára figyelni, márpedig enélkül nem lehet az éttermet működtetni – hangsúlyozta a halászcsárda hírnevét megalapozó tulajdonos.

-Nagyon örülök annak, hogy egy fiatal csapat fogja üzemeltetni az éttermet, örömmel támogatom őket, mert látom bennük a lelkesedést. Pozitív hozzáállásuk van és ami a számomra is a legfontosabb, hogy azt akarják követni, amit én csináltam, amivel megalapoztam a csárda hírnevét, amely egy családbarát, a vendéget a középpontba helyező vendéglátást jelentett nekem. Bízom benne, hogy az általam sok munkával elért jó hírnév nem szenved csorbát – fűzte hozzá Pápics János.


unnamed (2)

Az általa üzemeltetett és kiváló minősítést elért csárda vezetője támogatja a fiatalokat, átadta a beszerzési forrásokat, így az ételek alapanyaga a már korábban bejáratott helyekről érkezik ismét.

-A paprika is újra Bátyáról, frissen darálva kerül a konyhára, ezért a halászlé és a halételek minősége, íze olyan lesz, mint amikor én üzemeltettem a csárdát – teszi hozzá.

A korábban megszokott minőség, ugyanaz a módszer, ugyanaz a bogrács várja a vendégeket, valamint talán a legfontosabb garancia arra, hogy ismét a régi ízekkel találkoznak a halászcsárdába látogatók, hogy Pápics János egyik fia, Pápics Árpád lett a séf.

-Fiam több mint tíz éven keresztül dolgozott mellettem, ő a garancia arra, hogy a minőség változatlanul a legmagasabb lesz – emelte ki.

A Halászcsárdában természetesen baromfi- és sertéshúsból készült ételeket is készítenek, sőt a vegetáriánusok is találnak ízletes ételt maguknak.

Szerző: Garaczi János 

This will close in 0 seconds